Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

de mihaelar63 in Porc, 16 Ian 2015 | 6090 vizualizari

 

Frumos se mai rumeneste carnea preparata la cuptor cu bere neagra .In timpul coacerii alcoolul din bere se evapora si ramnae o culoare si un sos delicios .

 

INGREDIENTE

Friptura

  • 1 kg ceafa de porc portionata
  • 500 ml bere neagra
  • 6 catei usturoi
  • 6 frunze salvie uscata
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • frunzulite oregano verde

Garnitura

  • 10 ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc caramelizata in bere neagra:

Usturoiul se curata si se feliaza .

Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .

Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .

Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .

Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .

Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .

 Preparatul trebuie servit cald .

TIPS-URI

1

Salvia merge foarte bine cu ceafa de porc .

2

Nu este nevoie de ulei , carnea va elibera suficienta grasime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc caramelizata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de bere neagra