Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

de mihaelar63 in Porc, 16 Ian 2015 | 6131 vizualizari

 

Frumos se mai rumeneste carnea preparata la cuptor cu bere neagra .In timpul coacerii alcoolul din bere se evapora si ramnae o culoare si un sos delicios .

 

INGREDIENTE

Friptura

  • 1 kg ceafa de porc portionata
  • 500 ml bere neagra
  • 6 catei usturoi
  • 6 frunze salvie uscata
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • frunzulite oregano verde

Garnitura

  • 10 ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc caramelizata in bere neagra:

Usturoiul se curata si se feliaza .

Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .

Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .

Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .

Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .

Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .

 Preparatul trebuie servit cald .

TIPS-URI

1

Salvia merge foarte bine cu ceafa de porc .

2

Nu este nevoie de ulei , carnea va elibera suficienta grasime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc caramelizata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu legume si sos de bere