Ceafa de porc cu cartofi crocanti

de Sidy in Porc, 31 Ian 2012 | 8248 vizualizari

 

Nu este o reteta oarecare, ci o reteta mai speciala.Secretul consta in prepararea ei atat la gratar cat si la cuptor. Eu am incercat-o si mi-a iesit excelenta suculenta si nu prea uscata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa porc
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 1 lingurita condiment pentru barbeque
  • usturoi
  • 2 linguri ulei
  • pentru cartofii crocanti:  
  • 1 kg cartofi
  • 70 ml ulei
  • sare 
  • piper
  •  boia
  • 1 lingurita verdeturi( oregano, cimbru, rozmarin etc.
  • 3 linguri faina de malai
  • usturoi

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi crocanti:

Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece. 

Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar  si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe partea cealalta.

Se frige usor pe ambele parti. Cand friptura este gata se pune intr-o tava la cuptor( incins dinainte la 200 grade C) , pe hartie de copt, cu toata zeama lasata pe gratar si o lasam sa se patrunda bine ( are 3 cm grosime) cam 30 de minute.

Va iesi o friptura frageda si suculenta.

Curatam cartofii si ii taiem in lung in 4 sau in 6 depinde de cat sunt de mari.

Ii punem intr-un vas si ii stropim cu uleiul.

Intr-un bol facem un amestec din malai, sare, piper, boia verdeturi( ce prefera fiecare) usturoi granule , le amestecam bine apoi le punem peste cartofi.

Scuturam vazul cu cartofi pentru a fi facuti toti cu amestecul din bol.

Punem cartofii pe o tava cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute pina se patrund bine si sunt crocanti dar furculita intra usor in ei.

Servim gratarele alaturi de cartofii crocanti si mujdei de usturoi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Sa nu uitati sa scoateti berea sau sucul de la rece....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Angelina_Elena 1

31.01.2012, 21:55

mancarica este deliciosa,gustoasa si frumoasa

gaby_duceag 1

01.02.2012, 07:13

wow, Sidy! ce poza

jolygina 1

03.02.2012, 18:21

imi placee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor