Ceafa de porc cu sos de rodii

de Bya Ralu in Porc, 31 Mar 2014 | 2029 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am castigat setul de vase de la Unisol ,am facut de ceva timp reteta dar nu am mai apucat sa o postez.
Pentru sos m-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-curcan-cu-sos-de-rodii-28604.html

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ceafa de porc
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • frunze de rozmarin
  • curcuma,piper
  • Pentru sos:
  • 1 rodie
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingura de faina
  • praf de ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu sos de rodii:

Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic.


Pentru sos:


Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful se ghimbir si se lasa sa scada putin.Jumatate de rodie se stoarce iar din cealalta jumatate se scot semintele.Se adauga si faina si 3 linguri de apa si se amesteca bine.Se lasa cateva minute sa fiarba.


Se serveste cu morcovi cu susan.reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/morcovi-rumeniti-cu-susan-54697.html

 

TIPS-URI

1

Sa nu lasati sosul sa se faca prea mult,pentru ca va prinde un gust amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Micutza Luana 1

03.04.2014, 15:27

o bunatate

Bya Ralu 1

04.04.2014, 16:44

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 00:46

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor