Ceafa de porc in sos de rosii

de Alina26 in Porc, 27 Iun 2013 | 4437 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva cu sos si cu mamaliguta......si nu vroiam tot pulpe sau aripi...am facut ceafa de porc .....Stiu ca o sa spuneti ca e cald afara....si carnea de porc nu prea merge,dar la noi a fost cam racoare zilele astea si a mers super...... va zic ca mi-a iesit asa buna....cu rosii proaspete....!!!!!...yammy...!!!!:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g ceafa de porc fara os
  • 300 g rosii chery
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 5 fire de patrunjel verde
  • 1 lg busuioc uscat
  • 1 lg oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in sos de rosii:

1. Am spalat carnea.am taiat-o circa 3-4cm si am pus-o intr-o tigaie la prajit,fara ulei.Am pus capac.

2. Am curatat legumele,le-am spalat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,ceapa verde rondele si le-am pus in tigaie dupa ce s-a facut carnea putin.Am sarat si am piperat,am pus capac si am lasat 10 minute la foc potrivit.

3. Am spalat rosiile,le-am curatat de coaja,si pe cele chery,le-am taiat marunt si rosiile chery le-am taiat in doua.(sau in patru,depinde cat de mari sunt).

4. Am adaugat toate rosiile impreuna cu usturoiul tocat marunt si am lasat inca 20 de minute,cu capac.

5. Am potrivit de sare si piper,am pus origano,busuioc,patrujelul tocat marunt,am mestecat si am stins focul.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu carne de porc incercati cu carne de pui,vita sau curcan.

2

Puteti pune busuioc verde daca aveti...e mult mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1300 lei
3299.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (22)

Alina26 1

27.06.2013, 21:08

babi..

Paulici 1

13.07.2013, 16:29

Bravo! Foarte buna!

Alina26 1

13.07.2013, 17:10

ms mult!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolama de rinichi