Ceafa de vitel cu vin si rosii

de Oana in Vita, 26 Noi 2009 | 19610 vizualizari

 

O friptura cu sos, aromata, delicioasa, frageda!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un pumn rosii cherry
  • un morcov
  • un pahar suc de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ceapa uscata
  • cimbru
  • busuioc
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de vitel cu vin si rosii:

Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.


Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.


Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.


Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si vin alb, in functie de gust sau de care aveti si puteti pune mai mult, 200-250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de vitel cu vin si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Oana 1

26.11.2009, 23:16

Ancuta, data viitoare

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:39

Oana, mai ai o portie mica si pentru mine, ca tare bine mai arata fripturica ta in sos de rosii!

Oana 1

27.11.2009, 19:40

Lia, data viitoare si pentru tine pastrez o portie generoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Desert prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la rotisor