Ceai (homemade) cu arome de iarna

de Lia_ in Bauturi, 1 Dec 2014 | 1750 vizualizari

 

Potrivit acum dimineata ca sa-i spunem "bun sosit" iernii. In plus, este un ceai pe care il declar ad-hoc romanesc. La multi ani, pentru 1 Decembrie! Pare impropriu spus "ceai homemade", dar nu am gasit alt termen care sa sublinieze ca nu este un ceai facut din ingrediente preambalate. Pentru aromele de iarna, am ales clasic: mar, baton de scortisoara, baton de vanilie, miere si lamaie. Sunt incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere dulci medii + 1/2 pt cubulete
  • 1/2 lamaie decojita + felii de lamaie
  • baton de scortisoara
  • baton de vanilie
  • 2-3 lingurite miere de albine (dupa gust)
  • 170 ml apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai (homemade) cu arome de iarna:

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri.


Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand:


-am taiat cubulete din 1/2 mar cu coaja si am adaugat si lasat la infuzat


-am stors la storcatorul de fructe merele si 1/2 lamaie fara coaja ca sa nu fie gust pronuntat amarui


Gata cu infuzatul!


Am amestecat infuzia cu sucul si mierea, am mai decorat cu feliute de lamaie si servit neaparat cu dragoste, pentru ca se transmite energia pozitiva :)


Aroma este de iarna si iti prevesteste venirea Craciunului <3


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Partea buna este ca nu se fierbe sucul de mar. Este un ceai gustos si sanatos, binevenit acum la debutul iernii.

2

Se mai infierbanta, inainte de servire, inainte de punctul de fierbere (maxim 90 grd) pt. ca se mai raceste de la suc. Sa nu clocoteasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai (homemade) cu arome de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

T I M E A 1

01.12.2014, 16:26

Rocsi 1

01.12.2014, 22:26

Si mie un ceiut

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ceai de leustean