Ceai (homemade) cu arome de iarna

de Lia_ in Bauturi, 1 Dec 2014 | 4778 vizualizari

 

Potrivit acum dimineata ca sa-i spunem "bun sosit" iernii. In plus, este un ceai pe care il declar ad-hoc romanesc. La multi ani, pentru 1 Decembrie! Pare impropriu spus "ceai homemade", dar nu am gasit alt termen care sa sublinieze ca nu este un ceai facut din ingrediente preambalate. Pentru aromele de iarna, am ales clasic: mar, baton de scortisoara, baton de vanilie, miere si lamaie. Sunt incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere dulci medii + 1/2 pt cubulete
  • 1/2 lamaie decojita + felii de lamaie
  • baton de scortisoara
  • baton de vanilie
  • 2-3 lingurite miere de albine (dupa gust)
  • 170 ml apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai (homemade) cu arome de iarna:

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri.

Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand:

-am taiat cubulete din 1/2 mar cu coaja si am adaugat si lasat la infuzat

-am stors la storcatorul de fructe merele si 1/2 lamaie fara coaja ca sa nu fie gust pronuntat amarui

Gata cu infuzatul!

Am amestecat infuzia cu sucul si mierea, am mai decorat cu feliute de lamaie si servit neaparat cu dragoste, pentru ca se transmite energia pozitiva :)

Aroma este de iarna si iti prevesteste venirea Craciunului <3

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Partea buna este ca nu se fierbe sucul de mar. Este un ceai gustos si sanatos, binevenit acum la debutul iernii.

2

Se mai infierbanta, inainte de servire, inainte de punctul de fierbere (maxim 90 grd) pt. ca se mai raceste de la suc. Sa nu clocoteasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai (homemade) cu arome de iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis