Kashmiri Chai, ceai roz indian

de Catalina L in Bauturi, 20 Iun 2018 | 1072 vizualizari

 

Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.html
O reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu.
Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de 'baking powder' - praf de copt sau bicarbonat de sodiu.
Puteti pune deasemenea sofran daca aveti.
Mi-a placut foarte mult, rezultatul este delicios si epatant.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 2-3 lingurite de ceai verde
  • 3-4 linguri de zahar
  • 4 capsule de cardamom verde
  • 2 cani de lapte
  • un varf de cutit de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu
  • (sau sofran daca aveti) - necesar pentru a obtine culoarea roz
  • fructe uscate: migdale, fistic, fructe de padure goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kashmiri Chai, ceai roz indian:

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca.


Scoateti semintele de cardamom din capsule.


Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde.


Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.


Apa trebuie sa scada de jumatate.


Puneti din nou 2 cani de apa fierbinte.


Amestecati si lasati sa fiarba timp de 10 minute.


Intr-o alta oala aduceti la fierbere laptele(puteti pune din nou cardamom sau alte condimente).


Cand ajunge la fierbere, turnati-l in ceaiul fierbinte.


Lasati sa fiarba din nou totul timp de 15 minute.


Cu cat ceaiul fierbe mai mult, cu atat este mai gustos.


Luati de pe foc si turnati in pahare (am filtrat).


Se serveste fierbinte cu fructe uscate maruntite.


Este delicios !


Este foarte bun si rece, mai ales vara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kashmiri Chai, ceai roz indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

22.06.2018, 06:59

Interesant!

miki_a 1

22.06.2018, 17:54

Waw!!! Sună interesant!

RuxyRux 1

27.06.2018, 17:55

Exceptional!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceai de catina