Ceapa conservata in otet de vin alb

de Sim0na in Conserve, 4 Oct 2012 | 2262 vizualizari

 

Din categoria "am intrat in randul gospodinelor" :))
Sursa: http://catkitchen.wordpress.com/2011/09/27/ceapa-conservata-in-otet/

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 300 ml otet de vin alb
  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 10 g sare de mare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 frunze busuioc proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet de vin alb:

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.

In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet de vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ceapa conservata in otet de vin alb-0
Ceapa conservata in otet de vin alb-1
Ceapa conservata in otet de vin alb-2
Ceapa conservata in otet de vin alb-3
Ceapa conservata in otet de vin alb-4
Ceapa conservata in otet de vin alb-5
Ceapa conservata in otet de vin alb-6

COMENTARII (18)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:15

diaconta

diaconta 1

08.10.2012, 15:05

am favorizat-o

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!