Ceapa conservata in otet de vin alb

de Sim0na in Conserve, 4 Oct 2012 | 4836 vizualizari

 

Din categoria "am intrat in randul gospodinelor" :))
Sursa: http://catkitchen.wordpress.com/2011/09/27/ceapa-conservata-in-otet/

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 300 ml otet de vin alb
  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 10 g sare de mare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 frunze busuioc proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet de vin alb:

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.

In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet de vin alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrarea strugurilor pentru sezonul rece