Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

de -Miti- in Conserve, 20 Oct 2010 | 9035 vizualizari

 

Pana si mezina familiei de un an si jumatate stie ca mami isi tine castravetii murati in frigider si merge la usa si imi cere. Fac dupa reteta asta de vreo doi ani si nici nu mai vreau sa incerc alta reteta. Raman crocanti si tari si sunt bestiali in sendvisul cu snitel de pui. Singura metoda de a -i pastra peste iarna pe care am gasit-o a fost sa ii pun in cutii de smantana de un kg,sa torn zeama in care s-au facut si au tinut la frigider pana in vara. O sa fie foarte apreciati daca ii faceti cadou. Dar numai un borcan,sa mai astepte si la anul.
Inca mai am un borcan pe balcon,probabil ultimul de anul acesta...
Am reteta de la o prietena din America,de aceea catalogez la Statele Unite,Titlul in engleza e "Sunshine Dill Pickles".

 

INGREDIENTE

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri1/2 cana sare
  • 1 cana otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!:

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar.

Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.

Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.

Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.

Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.

Se pastreaza la frigider.

Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie,dar s-au facut moi.Se pastreaza excelent la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 09:22

uhhh credeam ca ai preparat serpi la borcan

-Miti- 1

02.02.2011, 09:44

la serpi inca nu m-am dat

-Miti- 1

02.02.2011, 09:50

acuma stiu de ce ai crezut ca-s serpi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati pentru iarna