Ghebe la borcan

de Ksenya in Conserve, 27 Sep 2013 | 7283 vizualizari

 

Deoarece a inceput sezonul ghebelor ,m-am gandit sa mai postez o reteta cu conservarea ciupecilor.Aceasta reteta este cea mai populara din Ucraina.Se face rapid si este foarte buna.Puteti s-o incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Ghebe

Pentru marinada La un litru de apa se pun

  • 2 liguri cu varf zahar
  • 4 lingurite sare
  • 5 linguri otet 9 grade
  • 5 boabe ienibahar
  • 7 boabe piper
  • 4 foi dafin
  • 2 cuisoare
  • 3 catei mari de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcan:

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp)


Preparam marinada respectand proportiile de mai sus, in funtie de cate ghebe aveti, atat si marinada o faceti,( usturoiul si otetul il lasam la urma). punem la foc si o lasam sa fiarba 5 minute,adaugam ghebele fierte ,spalate si scurse,lasam la fiert 10 minute,dupa care adaugam usturoiul si otetul si lasam la fiert inca 5 minute.


ATENTIE!Ghebele trebuie sa fie bine acoperite cu lichid .


Turnam compozitia de fierbinte in borcane de 800g spalate si sterilizate(Eu le sterilizez in cuptorul cu microunde 10 minute.Capacele le fierb intr-o cratita tot 10 minute) si le intoarcem cu gura-n jos ,acoperim cu patura si le lasam pana a-2 a zi.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.09.2013, 14:00

ce faine's

laura_n 1

27.09.2013, 14:26

mor de bune ce sunt

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:02

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Struguri murati