Cescute cu capsuni

de alba_zori in Prajituri, 26 Ian 2013 | 3237 vizualizari

 

Sunt favoritele mele,le fac des si imi place foarte mult sa le si fac.Cu dulciurile astea pot sa ma candidez si la cofetarii,sunt frumoase si bune de mori cand le mananci.Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca putin
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri de limoncello(sau lapte)
  • 250 gr faina 00
  • o lingutita de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui(sau unt topit)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • un plic de vanilie
  • o coaja de lamaie
  • 500 ml lapte (chiar si de soia daca vreti)
  • 3 linguri de limoncello
  • cateva linguri de frisca(dac vrem)
  • capsuni
  • gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cescute cu capsuni:

Chiar simplu simplu!

Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina data prin sita, praful de copt si uleiul la urma. Amestecand si lucrad-o cu mana putin a devenit ca o minge. Am infasurat-o in folie transparenta si am lasat-o la odihnit la frigider 30 minute.

Am uns formele mele mici cu putin ulei.

Am intins aluatul cu un lemn intre doua foi transparente si am format niste cercuri care le-am asezat bine in forme, am gaurit cu furculita, am uns cu putina apa desupra bordurile si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade, 20 minute aproape, dar fiind cu ochii la cuptor, cand s-au colorat bine, le-am scos cu ajutorul unui betisor cu grija ca sa nu se rupa.

Am pregatit si crema:am pus laptele la incalzit cu o coaja de lamaie,intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi cu amidonul dat prin sita,a devenit o compozitie mai uscata care am dizolvat-o incet incet cu laptele cald pana am terminat laptele.Compozitia am pus-o pe foc si am amestecat cu o furculita pana s-a ingrosat si am transferat intr-un bol amestecand inca un pic pana se intareste si pana nu sunt cocoloase deloc.Inchid cu o folie transparenta si las la racit cateva ore.Apoi adaug cele 3 linguri de limoncello si frisca daca mai vreau,dupa oci trebuie sa-mi dau seama cat de moale sau consistenta vreau crema.Eu asa cred ca e destul de cosistenta ca sa stea cu un poche in formele mele.

Asa am umplut cescutele mele cu crema din poche si le-am decorat cu cate o jumate de capsuna.Pun si putina gelatina deasupra ca sa dureze mai mult capsunile,dar cand dispar repede nu mai am timp.mai pun si putin zahar pudra deasupra pentru frumusete.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cescute cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni