Tavalite

de Alinutza80 in Prajituri, 4 Mai 2012 | 4786 vizualizari

 

delicioaseeeeeeee

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • GLAZURA:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar praf
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca sau lapte
  • PENTRU ORNAT:
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.


Separat se bat spuma tare cu un praf de sare. Cu o lingura de lemn se incorporeaza usor albusurile in amestecul de galbenusuri si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea.


Pana blatul se raceste complet, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/laptele si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.


Dupa ce blatul se raceste, se taie cubulete, se da prin glazura si alternativ prin nuca de cocos si nuca macinata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

iri_iri 1

05.05.2012, 15:52

ce bune sunt

cocolina 1

05.05.2012, 19:41

foarte bune una din prajiturile mele favorite

Alinutza80 1

06.05.2012, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Blana de urs"