Champignonsoße(sos de Champignon)

de Cris2711 in Pt. carne, 27 Dec 2010 | 35059 vizualizari

 

Reteta acesta o am de la cumnatul meu,care este bucatar de meserie,o gatesc foarte des,se potriveste la multe tipuri de mancaruri cu carne sau numai cu paste sau orez.Diversificata arta de a combina si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mijlocie alba
  • o ceapa mijlocie rosie
  • praz(nu neaparat)
  • 1 lamaie
  • 2kilograme de champignons
  • sare
  • piper
  • boia
  • o cana apa fierbinte cu 2 linguri de Vegeta sau Maggi
  • 500 grame smantana
  • Mondamin-amidon pentru ingrosat sosuri 3-4 linguri
  • 1 lingura Rama sau unt
  • frunze de patrunjel(de preferinta proaspete)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Champignonsoße(sos de Champignon):

In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in functie cat sunt de mari.Si se adauga si sucul de la o lamaie(dupa gust),asa raman ciupercile albe.Se adauga si sarea,piper si boiaua,cana de apa cu vegeta(sau Maggisupe).Se lasa sa fiarba la foc mic(sa nu se prinda de oala) circa 20-25 minute.Se adauga smantana(sau Creme Fraiche),iar la urma din Mondamin cele 3-4 linguri,cat este necesar ca sosul sa se ingroase,dar nu prea tare ingrosat.La sfarsit se adauga frunze de patrunjel verde taiate marunt sau cóngelate(in functie de perioada anului)

TIPS-URI

1

Ciupercile sa nu fie exagerat de mari

2

smantana putem folosi si in cantitate mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Champignonsoße(sos de Champignon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Cris2711 1

01.01.2011, 16:15

Asa-i?sa ne cunosti si personal,si apoi sa vezi Mamicuta adoptiva a menei

elena1988 1

15.02.2011, 18:48

Cris2711 1

15.02.2011, 18:53

ca si aspect nu e cea mai tare ,dar la gust o nebunie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar