Champignonsoße(sos de Champignon)

de Cris2711 in Pt. carne, 27 Dec 2010 | 7626 vizualizari

 

Reteta acesta o am de la cumnatul meu,care este bucatar de meserie,o gatesc foarte des,se potriveste la multe tipuri de mancaruri cu carne sau numai cu paste sau orez.Diversificata arta de a combina si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mijlocie alba
  • o ceapa mijlocie rosie
  • praz(nu neaparat)
  • 1 lamaie
  • 2kilograme de champignons
  • sare
  • piper
  • boia
  • o cana apa fierbinte cu 2 linguri de Vegeta sau Maggi
  • 500 grame smantana
  • Mondamin-amidon pentru ingrosat sosuri 3-4 linguri
  • 1 lingura Rama sau unt
  • frunze de patrunjel(de preferinta proaspete)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Champignonsoße(sos de Champignon):

In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in functie cat sunt de mari.Si se adauga si sucul de la o lamaie(dupa gust),asa raman ciupercile albe.Se adauga si sarea,piper si boiaua,cana de apa cu vegeta(sau Maggisupe).Se lasa sa fiarba la foc mic(sa nu se prinda de oala) circa 20-25 minute.Se adauga smantana(sau Creme Fraiche),iar la urma din Mondamin cele 3-4 linguri,cat este necesar ca sosul sa se ingroase,dar nu prea tare ingrosat.La sfarsit se adauga frunze de patrunjel verde taiate marunt sau cóngelate(in functie de perioada anului)

 

TIPS-URI

1

Ciupercile sa nu fie exagerat de mari

2

smantana putem folosi si in cantitate mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Champignonsoße(sos de Champignon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Cris2711 1

01.01.2011, 16:15

Asa-i?sa ne cunosti si personal,si apoi sa vezi Mamicuta adoptiva a menei

elena1988 1

15.02.2011, 18:48

Cris2711 1

15.02.2011, 18:53

ca si aspect nu e cea mai tare ,dar la gust o nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar