Chant eclair

de ionela2682 in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 21238 vizualizari

 

o prajitura super buna! nu pierdeti nimic daca o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar  
  • 8 lg faina  
  • arome
  • Foi albe
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 plic amoniac+ zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 3 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg cacao
  • 1 litru lapte
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chant eclair:

Blat:In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat  pana trece testul scobitorii

Foi albe: se framanta un aluat destul de vartos din care vom obtine 2 foi

Crema: Ouale, zaharul, faina ,cacaoa,se amesteca bine ,dupa care se toarna incet , laptele ,se pune pe foc la baie de aburi amestecand continuu cu telul pana se ingroase. Se lasa la racit dupa care  mixam untul cu 2-3 lg zahar pudra  si incepem sa adaugam putin cate putin din crema racita.

Se face un sirop din: 1cana apa  si 5-6 lg zahar, 1 fiola de rom ,se fierb pana se ingroasa putin. Incepem asamblarea prajiturii astfel 1 foaie alba, 1/2 din crema,blat insiropat ,cealalta 1/2 crema , foaie alba, ciocolata topita,frisca!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chant eclair" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

29.05.2010, 19:05

FOARTE FAINA!

ionela2682 1

31.05.2010, 11:21

multumesc fetelor!

ryta 1

08.03.2014, 19:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Felie de caramel