Charlotta de portocale

de Zamfira in Torturi, 19 Ian 2013 | 37157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja de la 2 portocale
  • 500 ml frisca
  • 1 pachet piscoturi (18 buc.)
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pulpa de la 4 portocale
  • folie alimentara transparenta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Charlotta de portocale:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit.

Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e specificat pe ambalaj si le adaugam in crema. Batem frisca tare si o adaugam si pe aceasta in crema. Adaugam si pulpa de portocala. Omogenizam totul cu grija (cu miscari de sus in jos).

Tapetam o oala inalta cu folie alimentara transparenta si asezam feliile de portocala la baza si un rand pe margine. Portocalele trebuie curatate integral de pielita alba.

Dupa ce am asezat primul strat de portocale, urmeaza jumatate din crema, apoi piscoturi inmuiate in lapte amestecat cu cele  doua zahar vanilat. Apoi urmeaza un rand de portocale doar pe margine, din nou crema, si din nou piscoturi.

Lasam charlotta in frigider pana a doua zi.

A doua zi rasturnam oala pe un platou de tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotta de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Charlotta de portocale-0
Charlotta de portocale-1
Charlotta de portocale-2
Charlotta de portocale-3
Charlotta de portocale-4
Charlotta de portocale-5
Charlotta de portocale-6
Charlotta de portocale-7
Charlotta de portocale-8
Charlotta de portocale-9
Charlotta de portocale-10
Charlotta de portocale-11
Charlotta de portocale-12

COMENTARII (58)

simona72

simona72 1

12.06.2013, 10:43

Tare bine arata!!!

georgiaskitchen

georgiaskitchen 1

28.01.2014, 23:35

Gergiana S

Gergiana S 1

29.01.2014, 08:03

ce bine arataaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!