Tort "Elena"

de madi_marin in Torturi, 21 Mai 2010 | 4192 vizualizari

 

Pentru ca astazi ii sarbatorim pe sfintii ,,Constantin si Elena,,.....am facut acest tortulet pentru colega mea care isi serbeaza ziua numelui. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  •  2 plicuri creme ole de vanilie de la Dr. Oetker
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru glazura :
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru sirop :
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 200 g nuca
  • 150 g zahar
  • frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Elena":

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de minute. Se da apoi la racit si se taie in doua.


Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, dupa ce s+a dizolvat se da la racit, apoi se adauga si esenta de rom.


Crema: se pun frisca lichida si laptele reci in vasul de mixer, se adauga praful pentru crema si se amesteca pana ce se obtine o crema consistenta.


Glazura : se pun la bain marie ciocolata, frisca lichida si untul pana se topesc si se omogenizeaza. Se lasa la racit un pic.


Pralina: se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nuca, se imbraca in caramel, apoi se scaote pe un platou uns foarte bine cu unt. Se lasa as se intareasca bine, apoi se zdrobeste cu sucitorul.


Asamblare: blat insiropat, jumatate de glazura, crema, cealalta jumatate de glazura fara 3 linguri , blat insiropat, restul de 3 linguri de glazura pastrate, frisca, nuci pralinate. Se da la rece pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Elena"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

epurasha2bb 1

25.05.2010, 08:49

ce frumos e ! eu ador nuca la deserturi! super!

Cris2711 1

20.07.2011, 16:40

ralu_ca 1

04.04.2014, 07:40

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat Montignac