Tort exotic

de Lily_Musat in Torturi, 11 Ian 2011 | 3054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei.
  • Ingredeiente pentru sirop:
  • Zeama de la 2 portocale
  • Ingrediente pentru crema:
  • Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • Frisca hulala 200 gr.
  • 2 mandarine
  • 2 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic:

BLATUL:

Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se mai bat putin.

Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc pentru cca 40-50 minute, pana ce capata o culoare aurie.

SIROPUL Se storc 2 portocale cu care se insiropeaza blatul.

CREMA:Crema praf pentru tort de la Dr. OTKER de ciocolata cu rom si trufe care se prepara cu lapte rece si zahar pudra. Scrie pe punga cum se prepara. Ai nevoie de lapte 250 gr. si 3 linguri de zahar pudra.

Ornarea tortului se face cu frica batuta, mandarine si kiwi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort exotic-0
Tort exotic-1
Tort exotic-2
Tort exotic-3

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

11.01.2011, 22:03

Teo

Teo 1

11.01.2011, 22:07

gustos...si nu numai !

lacrimioara

lacrimioara 1

11.01.2011, 22:52

super aratos si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!