Desert tort cu budinca de mure

de oanapl in Torturi, 4 Mar 2017 | 826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • crema de mure:
  • 500 g mure / 250 ml suc natural din mure
  • 1 plic budinca frisca
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  crema de vanilie:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 ml suc/ lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  jeleu:
  • 300 g mure
  • 250 ml compot din mure
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic Tort-gelee rosu Dr. Oetker
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu budinca de mure:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.


Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.


Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.


Pentru a obtine sucul de mure, eu am trecut 500g de mure prin masina cu separator (cea pentru suc de rosii) si am eliminat semintele.


Pui pe foc, intr-un vas, laptele cu praful de budinca, iar in altul, sucul de mure cu praful de budinca si zaharul, la foc mic, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dai deoparte, apoi acoperi cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit putin, amesteci compozitia cu frisca batuta.


Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporezi in compozitie.


Blatul de cacao il tai in doua parti egale si il insiropezi cu compot de mure. Pui unul din blaturi pe platou, in interiorul unui inel reglabil de tort si cu o lingura incepi sa pui peste blat din crema. Pui chiar in centru o lingura de crema de vanilie, apoi deasupra una de mure, iarasi vanilie, apoi mure, si tot asa, pana se termina cele 2 creme.


Asezi deasupra al doilea blat si introduci tortul in frigider.


Asezi peste blat 150 g de mure, iar din restul faci compot.


Pentru jeleu, amesteci compotul de mure conform indicatiilor de pe ambalajul plicului de Tort-jelee de la Dr. Oetker, apoi il torni peste mure.


Introduci tortul in frigider pentru cateva ore (chiar peste noapte).


Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi, inelul din jurul tortului.


Bati frisca cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.

 

TIPS-URI

1

Gasiti mure congelate in hipermarketuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu budinca de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

06.03.2017, 00:27

miki_a 1

06.03.2017, 16:57

Arată impecabil!

oanapl 1

06.03.2017, 20:11

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata