Chec

de Bucataras Monica in Prajituri, 10 Mar 2014 | 3783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 8 linguri ulei,
  • 4 linguri apa rece,
  • 2 cani faina ,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

1.  Se pune margarina cu 4 linguri de zahar si 4 linguri lapte pe foc mic pina ce se topeste , se adauga si cacao , se da deoparte si din aceasta compozitie se opreste cam 1 cescuta , restul se lasa la racit( pina se obtine consistenta unei ciocolate topite) .

2. Se bat cele 8 albusuri cu 4 linguri de apa rece , dupa ce incep sa capete volum se adauga si zaharul in ploaie si se continua pina ce acesta se topeste , galbenusurile se freaca cu 8 linguri de ulei si dupa ce acesta este incorporat  se ameste cu albusurile , se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt ; compozitia rezultata se imparte cam in jumatate , una ramane asa , iar in cealalta se pune cacao .Se pun in tavi si se tin la cuptor pina trece testul cu scobitoarea .

3. Dupa ce sunt scoase din cuptor se toarna deasupra lor glazura oprita .

Pofta buna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure