Chec alb/negru

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 22782 vizualizari

 

“Impreuna cu mama mea am facut aceasta prajitura Alb / Negru”, spune Stefan Striblea, continuind: “Cozonacul arata deosebit, in doua culori. Baza sunt de fapt 2 chechuri unul alb si unul “negru”, cu cacao.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 280 gr faina
  • 280 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 6 lunguri de apa fiarta
  • Crema:
  • 3 plicuri praf de budinca
  • se fierbe 1.5 l lapte
  • se adauga 10 linguri zahar
  • Glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ulei sau margarina
  • 4 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao
  • rom
Portii: -2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).

Crema: 3 plicuri praf de budinca, se fierbe 1.5 l lapte si se adauga 10 linguri zahar. Cand se raceste se amesteca, cu 1 pachet de margarina. Se adauga cate o felie de margarina si se amesteca pana se termina pachetul.

Glazura: 8 linguri zahar pudra, 150 gr zahar tos, 1 lingura ulei sau margarina, 4 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao , rom

Se topreste margarina, se adauga apa fiarta si se adauga zaharul si cacao si apoi se fierbe la urma se pune esenta de rom.

Dupa ce se coc chechurile se taie felii 16 - 17 felii. Se pune o felie alba una neagra, se unge cu crema , apoi se lipeste una neagra. Dupa ce s-au facut la fel 2 checuri dar intercalate se pune glazura deasupra dar se lasa sa se raceasca si la urma se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Cris2711 1

09.02.2011, 18:51

imi place ,il facem si noi si il numim tort metru

Teo 1

15.07.2011, 00:13

mai , ce chec reusit!nu am auzit pe cineva caruia sa nu-i placa aceasta prajiturica ! bravo!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas