Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2019 | 1821 vizualizari

 

O reţetă versatilă! Cu fel de fel de variaţiuni în secţiunea ingrediente ;) :D Un aperitiv super fain pentru pacheţelul şcolarului, studentului şi al angajatului, care nu are pauză de masă ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • codiţe de ciuperci cca. 250 g,
  • bacon cca. 100 g,
  • piept de pui gătit cca. 100 g,
  • salam salcrud cu ardei 4-5 felii,
  • salam salcrud 4-5 felii,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • praz 1 tijă albă,
  • ouă 8 bucăţi,
  • făină albă cca. 300 g,
  • praf de copt cu şofran 1 plic,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • caşcaval ras cca. 150 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii.


Într-un vas încăpător se pun ciupercile, o parte din caşcavalul ras, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, pieptul de pui mărunţit, mezelurile , de asemenea, mărunţite şi prazul tocat. Se asezonează de sare I piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.


Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!


Spor şi poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Adi 1

23.02.2019, 10:24

Bun!

Rocsi 1

23.02.2019, 20:18

Este una din cele mai faine gustari, mai ales ca poti pregati aceste checuri cu diverse ingrediente!

dantes 1

28.02.2019, 10:20

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bruschete a la Sabina