Chec aperitiv "Mozaic"

de merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2014 | 11308 vizualizari

 

A postat Ancuta in concursul pentru Philips Multicooker o reteta de chec aperitiv si m-am gandit s-o incerc si eu la multicooker.
Tare bun este, imi place mult, are o consistenta undeva intre budinca si chec.
Ceea ce ma bucura este ca nu a iesit umed cum ma asteptam.
Eu am modificat pe la cantitati si ingrediente in functie de ceea ce am avut prin frigider.
Multumesc, Ancuta, pentru inspiratie! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr smantana
  • 150 ml apa minerala
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceafa afumata
  • 100 gr cascaval
  • 250 gr ciuperci conservate
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • cimbru
  • piper
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv "Mozaic":

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html


Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie.


Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.


Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt feliate, le lasam asa.


Ardeiul si ceapa le taiem cubulete, iar maslinele le lasam intregi.


De asemeni, vom taia cubulete ceafa afumata si cascavalul.


Mixam cele 4 oua si adaugam peste ele, pe rand, smantana, uleiul, apa minerala, apoi praful de copt amestecat cu faina.


Adaugam peste compozitia formata, ingredientele taiate, apoi presaram putin cimbru si putin piper macinat si omogenizam bine totul cu o spatula.


Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si adaugam compozitia de chec in el.


Asezam vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, setam programul BAKE.


Setam timpul pentru 40 minute, de la butonul COOKING TIME, iar temperatura la 180 de grade, de la butonul TEMPERATURE.


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Cu 10 minute inainte de finalizarea timpului, eu am intors checul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.


Dupa expirarea timpului, am deconectat aparatul de la sursa de curent si am mai lasat checul 10 minute in vas, pentru a se raci treptat si a nu-si modifica forma.


Este un deliciu, mai ales servit cu ketchup sau rosii!


Are o culoare placuta, galben intens de la ouale de tara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv "Mozaic"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:55

bun bun

Xandrinne 1

22.12.2014, 06:27

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!