Chec aperitiv "Mozaic"

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2014 | 15116 vizualizari

 

A postat Ancuta in concursul pentru Philips Multicooker o reteta de chec aperitiv si m-am gandit s-o incerc si eu la multicooker.
Tare bun este, imi place mult, are o consistenta undeva intre budinca si chec.
Ceea ce ma bucura este ca nu a iesit umed cum ma asteptam.
Eu am modificat pe la cantitati si ingrediente in functie de ceea ce am avut prin frigider.
Multumesc, Ancuta, pentru inspiratie! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr smantana
  • 150 ml apa minerala
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceafa afumata
  • 100 gr cascaval
  • 250 gr ciuperci conservate
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • cimbru
  • piper
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv "Mozaic":

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html


Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie.


Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.


Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt feliate, le lasam asa.


Ardeiul si ceapa le taiem cubulete, iar maslinele le lasam intregi.


De asemeni, vom taia cubulete ceafa afumata si cascavalul.


Mixam cele 4 oua si adaugam peste ele, pe rand, smantana, uleiul, apa minerala, apoi praful de copt amestecat cu faina.


Adaugam peste compozitia formata, ingredientele taiate, apoi presaram putin cimbru si putin piper macinat si omogenizam bine totul cu o spatula.


Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si adaugam compozitia de chec in el.


Asezam vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, setam programul BAKE.


Setam timpul pentru 40 minute, de la butonul COOKING TIME, iar temperatura la 180 de grade, de la butonul TEMPERATURE.


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Cu 10 minute inainte de finalizarea timpului, eu am intors checul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.


Dupa expirarea timpului, am deconectat aparatul de la sursa de curent si am mai lasat checul 10 minute in vas, pentru a se raci treptat si a nu-si modifica forma.


Este un deliciu, mai ales servit cu ketchup sau rosii!


Are o culoare placuta, galben intens de la ouale de tara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv "Mozaic"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:55

bun bun

Xandrinne 1

22.12.2014, 06:27

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandwich tort