Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 28219 vizualizari

 

La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g kaiser
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 g masline negre (fara samburi)
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 125 g lapte / smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
  • 200 g faina
  • 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie.


Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.


Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.


Cascavalul se rade.


Se taie cubulete ardeii si kaiserul.


Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)


Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.


Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.


Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.

 

TIPS-URI

1

Se lasa la racit in tava.

2

Cand am rumenit pieptul de pui si ciupercile am adaugat cate o lingurita de vegeta, asa ca in compozitia finala nu a mai fost necesar sa adaug sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adit 1

13.10.2012, 18:43

foarte frumoasa,foarte buna,foarte gustoasa felicitari

babi5 1

26.06.2013, 19:34

abstract01 1

12.12.2018, 21:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Escalop de vară

ieri la 17:17

Înghețata de vanilie, cu alune de pădure

de RODIMUR 5

ieri la 12:14

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

ieri la 12:12

Rasol de porc cu cartofi

pe 16.07 la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv a la Motan