Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 36847 vizualizari

 

La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g kaiser
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 g masline negre (fara samburi)
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 125 g lapte / smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
  • 200 g faina
  • 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.

Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.

Cascavalul se rade.

Se taie cubulete ardeii si kaiserul.

Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)

Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.

Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.

Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.

TIPS-URI

1

Se lasa la racit in tava.

2

Cand am rumenit pieptul de pui si ciupercile am adaugat cate o lingurita de vegeta, asa ca in compozitia finala nu a mai fost necesar sa adaug sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adit 1

13.10.2012, 18:43

foarte frumoasa,foarte buna,foarte gustoasa felicitari

babi5 1

26.06.2013, 19:34

abstract01 1

12.12.2018, 21:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv mozaic