Chec aperitiv Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 6932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g sunca
  • 4 carnati din cei preparati acum de sarbatori
  • 1 fir praz
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g de faina
  • 400 ml de lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt stins cu otet
  • 150 g de masline negre feliate
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde deschis
  • ½ de ardei iute verde
  • 1 rosie
  • 150 g de cascaval ras
  • 50 g de mazare congelata
  • 50 g de porumb dulce din conserva
  • 50 g seminte de rodii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv Nico:

Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga  in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate.

Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in doua linguri de ulei, dupa care se vor scoate si se vor aseza pe hartie absorbanta pentru indepartarea surplusului de ulei. Se pune mazarea sa se decongeleze un pic (aceasta a fost prefiarta in prealabil) se va trece la tocarea legumelor in special ardeii cubulete si se vor pune pentru dessign si cateva seminte de rodii. Se taie sunca in cubulete mici si de asemenea se taie si carnatii la fel, acestia se adauga la sfarsit.

Se amesteca bine, se va taia si rosia care se va amesteca cu putin cascaval si se va adauga deasupra. Se sareaza, pipereaza si se da la cuptor. Checul se va pune la cuptor intr-o forma de chec unsa cu putin ulei in care se va pune hartie de copt, se adauga compozitia rezultata si se da la cuptor.

Dupa aproximativ 30 de minute se bate un ou si se unge checul nostru aperitiv, se poate adauga optional si boia si se mai da la cuptor 15-20 de  minute.

Se verifica dupa expirarea timpului si daca este facut se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 30 de minute de abia dupa aceea se scoate din tava si se taie.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Laly 1

15.01.2011, 19:10

Ce bunatate

nico15 1

15.01.2011, 21:46

Prea multa treaba Miha, mai lasa-le ca doar vorba ta, ziua libera. Va multumesc tuturor de comentarii.

cismaru_nicoleta 1

16.01.2011, 13:46

Deci arata super gustos..Il voi incerca de curand cand gazduiesc o petrecere..Multumesc Nico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza