Chec aromat

de Alinutza80 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Se toarna apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga treptat faina in ploaie si se amesteca usor.


Se imparte aluatul in doua parti. Jumatate din aluat se amesteca cu cacaoa.Se tapeteaza o tava hartie de copt. Se pune alternativ o lingura din aluatul alb iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao, se alterneaza pana se termina toata compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

29.06.2013, 22:20

gaby_gabytza 1

29.06.2013, 23:19

Andreea Caroline 1

30.06.2013, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor