Chec aromat, de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2014 | 12781 vizualizari

 

Dragilor, azi va aduc un chec umed aromat, dungat, moale si bun, care ca toate prajiturile de post se face usor, fara prea multa bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina de grau
  • 250 ml apa rece
  • 60 g zahar
  • 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 10 g pudra portocale
  • 1 lgt cu varf pudra pomelo
  • 1/2 lgt pudra scortisoara
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 10 capsune congelate
  • Decor:
  • Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat, de post:

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.


2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara) intr-un bol si amesteca-le.


3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.


4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.


5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.


6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.








 

TIPS-URI

1

Poti inlocui pudra de portocale si de pomelo din compozitie cu coaja proaspat razuita.

2

Pudra de portocale si cea de pomelo, le obtin punand cojile la uscat apoi dandu-le prin rasnita de cafea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.01.2017, 14:16

ce super e

kytz 1

27.01.2017, 18:25

Renataedina 1

21.12.2017, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia