Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

de delia64 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 5715 vizualizari

 

Un chec gustos si aspectuos.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 portocala
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. stafide
  • 150 gr. miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale:

Separam albusurile de galbenusuri .


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul .


Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat ,esenta de vanilie si rom .


Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor .


Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie .


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 parti de coca.


Presaram nuca, stafidele si portocalele .


In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam usor apoi turnam in tava .


Se lasa 30 de minute la copt in cuptorul incalzit la 180 de grade .


Fcem testul cu scobitorea.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

vara se pot pune cirese , visine sau caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

delia64 1

25.03.2014, 22:37

Multumesc de apreciere Rux!!!

MIUTA 1

26.03.2014, 12:46

botcrina 1

03.04.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)