Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata

de merisor in Prajituri, 17 Feb 2014 | 9467 vizualizari

 

Mi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, m-am gandit sa-l fac sa rontaie putin cand il mancam.
As fi pus niste ciocolata, dar aceea s-ar fi topit in timpul tratamentului termic, asa ca a fost mai de efect cu ornamentele care au ramas intacte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri in tavi normale:
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata:

Reteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata.


Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare.


Zaharul il vomrasni cu ajutorul rasnitei de cafea si il amestecam cu zaharul vanilat.


Mixam albusurile bine pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul, mixand in continuare.


Adaugam pe rand galbenusurile, apoi uleiul, esenta si vom mixa mai incet sa nu se lase albusurile.


La final vom incorpora treptat faina.


Ungem tavile, sau le tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ele.


Intr-o tava am presarat si ornamente de ciocolata, punand un strat de aluat, un rand de ornamente.


Coacem checurile la 180 de grade pentru 35-40 de minute, in functie de cum se prezinta la testul cu scobitoarea.


Portionam checul dupa racire, daca rezistam.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca albusurile nu se intaresc suficient, se va adauga si putin praf de copt.

2

Este indicat sa nu scoatem tavile din cuptor imediat dupa stingerea focului ci sa le mai lasam cateva minute sa nu fie trecerea prea brusca de la o temperatura ridicata la una mai scazuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Andreea Caroline 1

19.02.2014, 16:59

nilgun 1

20.02.2014, 07:01

Yummy

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu merisoare, nuci si portocala