Savarine

de alinutza1983 in Prajituri, 29 Sep 2010 | 3661 vizualizari

 

Niste prajiturele delicioase, numai bune de savurat in weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina + 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • pentru umplut:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1lingura cu rom
  • frisca
  • gem
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile batute si ele spuma ( bezea ) si se omogenizeaza incet.


Se pune aluatul in forme speciale de savarina ( eu le-am folosit pe cele de briose ) si se coace la foc potrivit.


Se scot din forme si se racesc un sfert de ora, apoi se taie capacele si se insiropeaza cu sirop de zahar rece, parfumat cu rom.


Se umplu cu frisca, se acopera cu capacelele taiate, peste care se pune gem de visine ( sau orice alt fruct) sau gelatina de fructe si se lasa prajiturile la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

30.09.2010, 11:14

bune,,,si imi plac formele de inimioara

alinutza1983 1

30.09.2010, 21:48

multumesc! si eu am vrut sa probez formele de inimioara ...dar sigur o sa mai incerc si niste briose , si cred ca voi gasi cu siguranta o reteta apetisanta pe site!

nadina73 1

02.10.2010, 02:30

vreau o inimioara dau 5 f primesc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Kataif