Savarine

de alinutza1983 in Prajituri, 29 Sep 2010 | 4795 vizualizari

 

Niste prajiturele delicioase, numai bune de savurat in weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina + 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • pentru umplut:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1lingura cu rom
  • frisca
  • gem
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile batute si ele spuma ( bezea ) si se omogenizeaza incet.

Se pune aluatul in forme speciale de savarina ( eu le-am folosit pe cele de briose ) si se coace la foc potrivit.

Se scot din forme si se racesc un sfert de ora, apoi se taie capacele si se insiropeaza cu sirop de zahar rece, parfumat cu rom.

Se umplu cu frisca, se acopera cu capacelele taiate, peste care se pune gem de visine ( sau orice alt fruct) sau gelatina de fructe si se lasa prajiturile la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

30.09.2010, 11:14

bune,,,si imi plac formele de inimioara

alinutza1983 1

30.09.2010, 21:48

multumesc! si eu am vrut sa probez formele de inimioara ...dar sigur o sa mai incerc si niste briose , si cred ca voi gasi cu siguranta o reteta apetisanta pe site!

nadina73 1

02.10.2010, 02:30

vreau o inimioara dau 5 f primesc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine