Savarine

de alinutza1983 in Prajituri, 29 Sep 2010 | 3352 vizualizari

 

Niste prajiturele delicioase, numai bune de savurat in weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina + 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • pentru umplut:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1lingura cu rom
  • frisca
  • gem
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile batute si ele spuma ( bezea ) si se omogenizeaza incet.

Se pune aluatul in forme speciale de savarina ( eu le-am folosit pe cele de briose ) si se coace la foc potrivit.

Se scot din forme si se racesc un sfert de ora, apoi se taie capacele si se insiropeaza cu sirop de zahar rece, parfumat cu rom.

Se umplu cu frisca, se acopera cu capacelele taiate, peste care se pune gem de visine ( sau orice alt fruct) sau gelatina de fructe si se lasa prajiturile la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

30.09.2010, 11:14

bune,,,si imi plac formele de inimioara

alinutza1983

alinutza1983 1

30.09.2010, 21:48

multumesc! si eu am vrut sa probez formele de inimioara ...dar sigur o sa mai incerc si niste briose , si cred ca voi gasi cu siguranta o reteta apetisanta pe site!

nadina73

nadina73 1

02.10.2010, 02:30

vreau o inimioara dau 5 f primesc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!