Prajitura aromata

de aalliinnaa07 in Prajituri, 24 Noi 2013 | 4091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 600 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 75 gr de faina amestecata cu 1.5 g drojdie uscata (cam 1/2 lingurita drojdie)
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • Pentru sirop:
  • 126 g zahar
  • 125 ml apa
  • coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa fin si zeama de la o portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Blat:


Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam . In alt bol , batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc, apoi adaugam albusul batut in compozitia de galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste prajitura.


Intre timp facem siropul astfel: amestecam toate ingredientele intr-o oala mai mica, le punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute pana lichidul scade si capata consistenta de sirop, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.


Cand este gata prajitura o lasam sa se raceasca, o punem pe un platou si cu o lingura punem deasupra sirop. Eu am ornato si cu felii de portocale, samburi de nuca, nuca de cocos si coaja de portocala.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Anett 1

24.11.2013, 19:22

wooow super!

sebirizescu 1

24.11.2013, 19:31

bun

diaconta 1

25.11.2013, 18:35

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani