Chec cu banane si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 banana
  • 200 g faina
  • 120 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de unt topit
  • 50 g ciocolata neagra tocata mare
  • 50 g ciocolata alba tocata mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si ciocolata:

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C.

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit.


In alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa, apoi le amestecam cu ingredientele solide.


Integram apoi pireul de banane. Compozitia obtinuta o impartim in 2 castroane. In primul castron amestecam compozitia cu cacao. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


Turnam aluatul care contine cacao in tava. Peste acesta preasaram ciocolata alba. Apoi turnam aluatul alb si presaram ciocolata neagra.


Vom da tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand scoatem checul din cuptor il putem decora cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

10.01.2011, 22:54

arata f.bine

La Ancuta 1

11.01.2011, 09:19

ce buna

mirela0911 1

11.01.2011, 14:45

Ce bine arataaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme