Chec cu banane si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 3255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 banana
  • 200 g faina
  • 120 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de unt topit
  • 50 g ciocolata neagra tocata mare
  • 50 g ciocolata alba tocata mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si ciocolata:

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C.

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit.


In alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa, apoi le amestecam cu ingredientele solide.


Integram apoi pireul de banane. Compozitia obtinuta o impartim in 2 castroane. In primul castron amestecam compozitia cu cacao. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


Turnam aluatul care contine cacao in tava. Peste acesta preasaram ciocolata alba. Apoi turnam aluatul alb si presaram ciocolata neagra.


Vom da tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand scoatem checul din cuptor il putem decora cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

10.01.2011, 22:54

arata f.bine

La Ancuta 1

11.01.2011, 09:19

ce buna

mirela0911 1

11.01.2011, 14:45

Ce bine arataaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem