Prajitura in straturi cu blat Oreo

de Petrina MIH in Prajituri, 26 Sep 2015 | 2168 vizualizari

 

Am gasit intamplator reteta si mi s-a parut foarte apetisanta si simplu de facut, asa ca...m-am apucat. Nu vreau sa va zic ce a iesit.. o minunatie!
Dar mai bine va las pe voi sa descoperiti ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 30 de biscuiti Oreo
  • 70 g unt

Pentru primul strat:

  • 300 g crema de branza
  • 200 ml frisca (batuta)
  • 60 g zahar pudra
  • o esenta de vanili

Pentru stratul 2:

  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 700 ml lapte
  • 120 g ciocolata
  • daca vreti ii puteti pune gelatina ca sa fie mai ferma, eu nu i-am pus si a cam curs

Ultimul strat:

  • 250 ml frisca
  • ciocolata rasa sau Oreo maruntiti pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in straturi cu blat Oreo:

Mai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa ce am luat budinca de pe foc adaugam si ciocolata bucatele peste budinca fierbinte si amestecam, iar daca ati optat si pentru gelatin o adaugati si pe aceasta, hidratata in 100 ml e apa timp de 10 min, apoi o lasam la racit si pregatim restul.


Pentru blat maruntim biscuitii foarte fin cu un robot de bucatarie sau ii zdrobim bine intr-o punga si amestecam cu untul topit. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava cu margini detasabile si presam bini bine.


Pentru primu strat batem crema de branza cu zaharul si esenta apoi adaugam si frisca batuta. Adaugam peste blat.


Adaugam si budinca racita, latemperatura camerei. Si pentru ultimul strat punem frisca batula si decoram cum am zis cu ciocolata sau biscuiti.


Dam la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi cu blat Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Andreea Caroline 1

26.09.2015, 15:13

Biscuitii mei preferati

MotanLaOale 1

26.09.2015, 19:11

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni