Chec cu banane(super bun)

de nyana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 3617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g stafide
  • 50ml rom
  • 4 banane mari
  • 6 linguri de sirop de zahar
  • 75g rama
  • 100g zahar tos
  • 1 ou
  • 1 lingurita vanilie
  • 175g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g nuci pecan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane(super bun):

Se lasa stafidele in rom timp de 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament. Se taie 2 dintre banane in felii late cat forma de chec.Pe fundul formei se toarna siropul de zahar,apoi se pun feliile de bananeleastfel incat sa se acopere uniform fundul formei.


Cu ajutorul unui mixter se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga oul, restul de banane si vanilia si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se rastoarna amestecul intr-un castron si se incorporeaza faina, praful de copt, nucile pecan si stafidele imbibate in rom.Se toarna amestecul in forma incet si cu atentien pentru a nu deranja stratu de banane .Se niveleaza la suprafata si se da la cuptor pentru 45 de minute.


Se scoate din cuptor cand este gata si se lasa la racit pt 10 minute, timp in care siropul de va imbiba in chec.Se rastoarna pe un platou si se serveste ca atare sau cu frisca


pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane(super bun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

20.11.2009, 11:16

bine ai venit printre bucatarasi

luminita20_2006 1

20.11.2009, 11:21

super reteta

Oana 1

20.11.2009, 16:09

Foarte bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase cu gem