Chec cu banane(super bun)

de nyana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 4056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g stafide
  • 50ml rom
  • 4 banane mari
  • 6 linguri de sirop de zahar
  • 75g rama
  • 100g zahar tos
  • 1 ou
  • 1 lingurita vanilie
  • 175g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g nuci pecan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane(super bun):

Se lasa stafidele in rom timp de 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament. Se taie 2 dintre banane in felii late cat forma de chec.Pe fundul formei se toarna siropul de zahar,apoi se pun feliile de bananeleastfel incat sa se acopere uniform fundul formei.


Cu ajutorul unui mixter se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga oul, restul de banane si vanilia si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se rastoarna amestecul intr-un castron si se incorporeaza faina, praful de copt, nucile pecan si stafidele imbibate in rom.Se toarna amestecul in forma incet si cu atentien pentru a nu deranja stratu de banane .Se niveleaza la suprafata si se da la cuptor pentru 45 de minute.


Se scoate din cuptor cand este gata si se lasa la racit pt 10 minute, timp in care siropul de va imbiba in chec.Se rastoarna pe un platou si se serveste ca atare sau cu frisca


pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane(super bun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

20.11.2009, 11:16

bine ai venit printre bucatarasi

luminita20_2006 1

20.11.2009, 11:21

super reteta

Oana 1

20.11.2009, 16:09

Foarte bine arata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu Nutella