Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia

de Bucataras Diana in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 669 vizualizari

 



Uitandu-ma pe bucataras.ro, fara sa caut ceva anume, mi-a aparut pe monitor reteta Chec cu branza de vaci si merisoare a utilizatorului “LaAncuta”(multumesc pentru idee) si cum aveam in frigider branza de vaci cu care nu prea stiam ce sa fac, iar aceasta reteta mi-a placut foarte mult, m-am “pus”pe treaba. :) Si uite asa am mai facut o reteta cu aluat...Bineinteles ca trebuia sa imi pun si eu amprenta personala si am adaugat cateva ingrediente. Pentru ca mai am niste branza de vazi, zile urmatoare o sa incerc si alta combinatie. :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g unt
  • 700 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 100 g amidon
  • 2 praf de copt
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • merisoare uscate
  • stafide
  • 2 linguri seminte de chia
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia:



Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina combinata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. Punem stafidele si merisoarele la scurs pentru cateva minute.Intre timp punem o parte de compozitie in forme de silicon, sau in tavi tapetate cu hartie de copt, adaugam fructele, amestecam usor, presaram semintele de chia, mai amestecam un pic, mai punem cateva fructe deasupra si dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 de minute. Se potriveste perfect cu o cafeluta sau un ceiut.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

30.10.2016, 19:20

Place!

mirela0911 1

30.10.2016, 20:44

Delicios! pentru dimineata!

merisor 1

30.10.2016, 21:09

Ce combinatie delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si pere