Chec cu bulion si curry

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2013 | 1111 vizualizari

 

Cu abundenta de rosii bune cu gust, aromate si sanatoase de care am avut parte anul acesta, am gasit oportun momentul sa diversific modul lor pregatire. Dupa ce am epuizat cam tot ce se putea prepara din rosii: tarta de branza cu cherry, bruschete (the best!), salate peste salate, sandwich-uri cu gramezile si tot soiul de sosuri, am trecut intr-o noua dimensiune: un chec condimentat cu rosii din abundenta. Am folosit rosiile sub forma de pasta si bulion, ambele homemade de mine sau de altii.
Checul devine un aperitiv desarvasit consumat cu sos tzatziki care nu necesita mare efort decat: se razuiesc castravetii spalati si curatati de coaja, se adauga iaurt grecesc sau smantana, sare, piper si poate putin praf de chilli si verdeturi, de preferat marar insa mie imi place cu busuioc mult mai mult.

 

INGREDIENTE

  •   150 grame faina alba;
  • 100 grame faina de secara;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu; 
  • 1/2 lingurita sare de mare;
  • 2 oua de casa; 
  • 70 grame cascaval afumat taiat cubulete; 
  • 1 lingurita oregano uscat; 
  • 1/2 lingurita praf de curry; 
  • 1/2 lingurita praf de chilli; 
  • 125-150 ml bulion (depinde foarte mult de tipul de faina folosit); 
  • 2 lingurite pasta de tomate; 
  • 4-5 linguri ulei de masline; 
  • 1 lingura ulei de sofranel; 
  • busuioc proaspat pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu bulion si curry:

1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea.


2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca.


3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry si chilli si mai apoi pasta de tomate, bulion si ulei. Daca aluatul obtinut dupa omogenizare ramane prea uscat, se completeaza cu bulion si/sau ulei.


4. Aluatul se toarna intr-o forma de chec unsa in prealabil cu unt.


5. Cascavalul se taie cubulete si se presara deasupra aluatului. Impingeti usor fiecare cubulet ca sa se stabilizeze in aluat.


6. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.


7. Se serveste cu sos tzatziki, ketchup sau guacamole.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu bulion si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.10.2013, 12:50

Si dragii mei, cu aceasta reteta am ajuns la 90 de retete publicate pe bucataras.ro. Pana la 100 nu mai e mult Ramaneti aproape, vor urma surprize placute!

Corinuta 1

04.10.2013, 15:24

Ce interesant!

Sim0na 1

07.10.2013, 09:35

Cred ca-i tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval