Chec cu cacao

de susu in Prajituri, 9 Dec 2013 | 1659 vizualizari

 

O minunatie de pufosenie

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani apa minerala
  • 3/4 cana ulei (170 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-4 linguri de cacao, eu am pus 4
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 mana stafide
  • 1 mana nuci
  • ciocolata neagra 70% (eu am pus 9 patratele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa cernuta. Stafidele se hidrateaza in esente dupa care se scurg si se tavalesc prin faina. Uleiul se mixeaza cu zaharul, esentele de la stafide si zaharul vanilat. Adaugam putina zeama de lamaie si cele doua cani de apa minerala, aceasta din urma o sa ajute sa iasa un chec pufos. Punem treptat cate doua linguri din amestecaul de ingrediente uscate la cele lichide si mixam la viteza mica. Punem si jumatate din nuca macinata si tocata pana se incorporeaza. Tapetam o forma de chec, punem o parte din aluat, stafide, nuca si pastram putin aluat. Topim ciocolata 1 minut la microunde si o punem in mijlocul checului acoperind cu restul de aluat oprit. Dam la cuptorul incalzit pentru 50-60 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea.


Chiar daca pe margine este facut verificati si in mijloc ca sa nu ramana crud datorita ciocolatei. Putem adauga rahat sau alte mirodenii cum ar fi cardamon, scortisoara sau anason care merg foarte bine cu ciocolata. Deasemenea putem incorpora ciocolata topita in aluat sau sa punem ciocolata tocata marunt. In loc apa se poate folosi suc de fructe, zeama din compot sau lapte de soia.


Checul se poate face si simplu, fara ciocolata, nuci si stafide in cazul asta iese si mai pufos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

09.12.2013, 19:25

Fain chec

MotanLaOale 1

10.12.2013, 00:33

cristeena20 1

10.12.2013, 18:43

Excelent!!! l-am notat si cand o sa am ocazia sa il fac voi veni cu poze!!! Multumesc de reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu unt