Amandine

de Lorra in Prajituri, 7 Mai 2014 | 11834 vizualizari

 

Pentru mine este desertul ideal :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • Sirop :
  • 150 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingura esenta rom
  • Glazura :
  • 150 gr. ciocolata
  • 100 ml. frisca lichida

Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Pentru blat, se separa ouale.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile si se amesteca bine, apoi se presara faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se incorporeaza totul cu miscari lente de jos in sus.


Se rastoarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea, este gata cand aluatul nu se mai lipeste de aceasta.


Se lasa la racit dupa care se taie pe jumatate, cat sa rezulte doua blaturi egale.


Pentru crema, se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa putin, se pun doua linguri de cacao si se omogenizeaza.


Se i-a de pe foc si se lasa la racit.


Untul (la temp. camerei) se freaca bine, se amesteca cu o lingura de cacao si esenta de rom si se incorporeaza in crema de oua.


Pentru sirop, se fierb intr-un ibric apa, esenta de rom si zaharul.


Pentru glazura, se pune pe foc frisca cu ciocolata rupta bucatele. Cand ciocolata s-a topit, se opreste focul si se lasa la racit.


Asamblare : se aseaza blatul, se insiropeaza, se pune uniform crema, apoi se aseaza cu grija al doi-lea blat, insiropat si el. Se portioneaza prajitura in bucati potrivite, se pune pe fiecare glazura si se orneaza cu putina crema.

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt, se opreste focul si se lasa inca 10 min. in cuptor cu usa putin deschisa.

2

La prepararea blatului si cremei este indicata folosirea ustensilelor (paleta sau lingura) din lemn.

3

Penru ornare se poate folosii si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Lorra 1

30.12.2014, 10:08

luizamihaela94 1

24.02.2015, 13:12

trebuie sa le incerc. arata delicios! imi poti spune, te rog, dimensiunile tavii?

Lorra 1

24.02.2015, 19:55

Merci. Dimensiunile sunt 30/27 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!