Chec cu cacao de post

de Rocsi in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 15259 vizualizari

 

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec m-a cucerit din prima.Se vedea ca e pufos si bun, asa ca am pus reteta in practica.O bunatate, mai ceva ca cel cu oua si alte cele.Merita incercata reteta va garantez!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana lapte de soia
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 3 cani faina
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita rasa de anason macinat
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • cativa miezi de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao de post:

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem cacaoa si mixam bine.


Ungem doua tavi cu margarina si le tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitie in ambele tavi in mod egal. Rupem cativa miezi de nuca si ii presaram deasupra. Introducem tavile in cuptorul incins si primele 5 minute dam focul cuptorului mai tare. Reglam apoi o temperatura potrivita si le mai lasam la copt cam 35 de minute.


Cand sunt gata, scoatem checurile, le lasam sa se raceasca apoi servim. Este foarte foarte pufos.


Sursa de inspiratie Multumesc Laura pentru reteta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

06.04.2013, 19:21

Mihaela

kytz 1

30.09.2017, 09:34

O feliuță servesc și eu!

Rocsi 1

01.10.2017, 22:10

Cu drag, Kytz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec fin cu cacao