Chec cu cacao de post

de Rocsi in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 15797 vizualizari

 

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec m-a cucerit din prima.Se vedea ca e pufos si bun, asa ca am pus reteta in practica.O bunatate, mai ceva ca cel cu oua si alte cele.Merita incercata reteta va garantez!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana lapte de soia
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 3 cani faina
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita rasa de anason macinat
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • cativa miezi de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao de post:

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem cacaoa si mixam bine.


Ungem doua tavi cu margarina si le tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitie in ambele tavi in mod egal. Rupem cativa miezi de nuca si ii presaram deasupra. Introducem tavile in cuptorul incins si primele 5 minute dam focul cuptorului mai tare. Reglam apoi o temperatura potrivita si le mai lasam la copt cam 35 de minute.


Cand sunt gata, scoatem checurile, le lasam sa se raceasca apoi servim. Este foarte foarte pufos.


Sursa de inspiratie Multumesc Laura pentru reteta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

06.04.2013, 19:21

Mihaela

kytz 1

30.09.2017, 09:34

O feliuță servesc și eu!

Rocsi 1

01.10.2017, 22:10

Cu drag, Kytz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chec duo de post