Chec cu cacao si nuci

de robert_badica in Dulciuri, 29 Ian 2015 | 1605 vizualizari

 

Va propun astazi o reteta de desert,delicios si pufos!
Va invit sa il preparati si voi!
Reteta o am din caietul bunici mele Ana.... >:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua tavi:
  • 2 cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • 1/3 cani ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina + inca o cana umpluta pe trei sferturi
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr. nuci tocate grosier
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si nuci:

Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% .


Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului amestecam bine,pana ce omogenizam laptele si uleiul.Faina se adauga treptat in ploaie.Adaugam si praful de copt.Omogenizam.


Un sfert din aluat se pune intr-o farfurie,si se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.Tavile le tapetetam cu faina si adaugam jumatate din compozitia alba intr-o tava,si jumatate in cealalta tava.


La fel procedam si cu,compozitia neagra,si formam tot felul de zig-zaguri.Deasupra punem nucile tocate.Dam tavile la cuptorul preincalzit,si lasam sa se coaca timp de 30 minute la foc potrivit.


Facem testul scobitorii.Se lasa putin la racit,si se portioneaza!



 

TIPS-URI

1

Puteti pune in el si ciocolata razuita

2

Puteti separa ouale si sa bateti albusurile cu un praf de sare,dar ne complicam prea tare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

30.01.2015, 11:23

Bun, bun!

Panacris 1

30.01.2015, 13:03

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chec negru