Chec cu cacao si pere

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 4792 vizualizari

 

Am zis ca vreau sa scap de tot ce mai am prin frigider si prin dulap ca sa tin si eu o dieta dupa sarbatorile de iarna. Asa ca m-am apucat de facut dulciuri...hihihihi
Reteta pentru chekul asta e de la Diana K. Nu e prima data cand o prepar. Mi-a placut si de aceea am repetat-o.

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 4 pere coapte dar nu moi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si pere:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste.  Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si  se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie.
Se adauga  faina, praful de copt si cacaoa care au fost amestecate inainte si se amesteca  usor cu lingura sau cu paleta de sus in jos prin rasturnare.
Se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se  introduc perele bine spalate, uscate si necuratate de coaja si se aliniaza una langa alta. 
Se introduce forma de chek la cuptorul preincalzit si se coace checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

E delicios!
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Va recomand sa folositi o forma de cozonac mai mare decat cea de yena.

2

Cred ca atunci puteti sa puneti si 5 pere in loc de 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

Vaaaaiiii cat de fain arata Eu numai cu mere am facut, e tare bun!

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:36

Multumesc dragilor! Arata foarte frumos si e tare bun!

Micutza Luana 1

21.01.2014, 21:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu merisoare, nuci si portocala