Chec cu cacao si pere

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 1566 vizualizari

 

Am zis ca vreau sa scap de tot ce mai am prin frigider si prin dulap ca sa tin si eu o dieta dupa sarbatorile de iarna. Asa ca m-am apucat de facut dulciuri...hihihihi
Reteta pentru chekul asta e de la Diana K. Nu e prima data cand o prepar. Mi-a placut si de aceea am repetat-o.

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 4 pere coapte dar nu moi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si pere:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste. Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie.

Se adauga faina, praful de copt si cacaoa care au fost amestecate inainte si se amesteca usor cu lingura sau cu paleta de sus in jos prin rasturnare.

Se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduc perele bine spalate, uscate si necuratate de coaja si se aliniaza una langa alta.

Se introduce forma de chek la cuptorul preincalzit si se coace checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.


E delicios!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Va recomand sa folositi o forma de cozonac mai mare decat cea de yena.

2

Cred ca atunci puteti sa puneti si 5 pere in loc de 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

Vaaaaiiii cat de fain arata Eu numai cu mere am facut, e tare bun!

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:36

Multumesc dragilor! Arata foarte frumos si e tare bun!

Micutza Luana 1

21.01.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos