Chec cu ciocolata neagra si curmale

de papabundetot in Prajituri, 1 Iun 2014 | 1618 vizualizari

 

Intamplator am gasit astazi forma asta din silicon,pe care o am de ceva vreme dar cred ca in afara de astazi am mai folosit-o o singura data si asta pentru ca desi foarte aspectos checul facut in ea,este parca prea mic pentru cat suntem noi de pofticiosi si atunci de fiecare data castigatoare au fost alte forme de copt :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
    6 oua
    6 linguri ulei
    6 linguri iaurt
    6 linguri zahar
    8 linguri faina
    1 plic praf de copt
    o mana curmale
    70 gr ciocolata neagra
    esenta lamaie si vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata neagra si curmale:

Am curatat prima data curmalele de sambure si le-am taiat in cubulete mici,apoi le-am pus la inmuiat in putina apa rece.Ciocolata am taiat-o in bucati mici,ca niste fulgi.


Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul si esentele,pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,iaurtul,faina si praful de copt si am amestecat bine.


Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si apoi cu o spatula le-am incorporat cu grija in amestecul de galbenusuri.Desi forma mea este de silicon si se presupune ca nu se lipeste aluatul,eu nu am avut curaj sa incerc daca e asa sau nu,asa ca am tapetat-o cu putin ulei si faina alba,apoi am turnat o parte din aluat,am pus o mana de curmale si o mana de ciocolata,apoi restul de aluat si deasupra am terminat cu o alta parte de curmale si fulgi de ciocolata.


Am dat checul la cuptor la foc mai mic pentru a se coace bine si l-am lasat pana cand a trecut testul cu scobitoarea.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata neagra si curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

02.06.2014, 17:45

JulyCris 1

02.06.2014, 18:18

babi5 1

27.10.2014, 16:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem