Chec cu ciocolata si cardamon

de anca_rm in Prajituri, 15 Iul 2014 | 2648 vizualizari

 

Am primit nu de multa vreme un pachet cu mai multe condiment pe care nu le-am mai folosit pana acum . Am cautat informatii pe net despre ele si am inceput sa le utilizez fiind foarte atenta la gust, aroma , si la cat de mult se poate percepe in preparat condimentul .

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -200 gr ciocolata (70% cacao)
  • -50 ml lapte
  • - o lingurita cardamon (cam 7 boabe pisate in mojar)
  • -1 plic praf de copt
  • -6-7 linguri faina
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata si cardamon:

Incepem prin a ne pregati tava de chec , pe care o tapetam cu hartie de copt ; si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .

Separam ouale , punem galbenusurile intr-un castron mai mic si albusurile in unul mai inalt pentru a le putea bate .

Ciocolata o rupem bucati cat de mici putem si o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml lapte , amestecam continuu in ea pana se topeste (dar atentie sa nu fiarba), adaugam si un praf de sare (praful de sare va intensifica aroma ciocolatei).Oprim focul cand este apoape topita si amestecam in ea pana nu mai avem nici o bucatica intreaga. Lasam deoparte sa se raceasca .

Peste galbenusuri punem cardamonul facut praf (eu am boabe si l-am pisat in mojar , dar puteti cumpara pliculet cu praf de cardamom)

Batem albusurile spuma tare cu un pic de sare si cu zaharul . , Adaugam galbenusurile amestecate cu cardamonul , faina si uleiul precum si praful de copt .

Omogenizam si impartim compozitia in doua parti egale . In una punem ciocolata care deja este race si omogenizam .

Acum putem turna in tava : prima data punem partea cu ciocolata pentru ca este grea , iar deasupra turnam blatul galben .

Dam la cuptor pentru 30 minute , dar faceti testul cu scobitoarea si cand scoateti scobitoarea curata atunci este gata .

Lasati sa se raceasca si serviti alaturi de cafea, lapte , sau ceai .

TIPS-URI

1

cumparati cardamon seminte si zdrobiti-le cand le folositi , praful isi pierde repede din proprietati

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

15.07.2014, 17:18

As gusta si eu o felie, doua-trei

Lavinia 1

15.07.2014, 20:51

ce bine arata

Rocsi 1

15.07.2014, 22:31

Ce frumos. Vreau si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec clasic marmorat