Delicios!
Pentru sosul de ciocolata:
Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.
Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara).
Intr-un vas se amesteca cacaua cu apa fierbinte pana se dizolva bine, apoi topim si ciocolata si apoi lasam la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.
Punem la mixer ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.
Apoi la viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.
Vom adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.
Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.
Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.
Mai batem inca 30 de secunde.
Turnam in forma, adaugam ciresele dupa dorinta, si coacem aproximativ 35-40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.
Lasam checul la racit si il rasturnam apoi turnam sosul de ciocolata pe care il facem topind untul intr-un ibric pe foc mic si in el ciocolata. Punem cu lingura deasupra checului...si servim cu placere.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro