Profiterol

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Sep 2014 | 4276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cosulete Profiterol
  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Ingrediente crema
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Glazura
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.


Lasa pana se topeste untul.


Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.


Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.


Lasa-l sa se raceasca.


Bate ouale cu o furculita.


In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.


Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.


Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.


Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).


Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).


Lasi la racit.


Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.


Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.


Procedezi la fel cu toate cosuletele.


Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.


Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.


Dai platoul la rece.


O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri pentru barbati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

05.09.2014, 12:39

Rocsi 1

05.09.2014, 19:57

Mmmm...

Bya Ralu 1

06.09.2014, 19:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème