Chec cu crema de lapte

de ccrisstiana in Prajituri, 15 Ian 2012 | 3126 vizualizari

 

La prima vedere pare o reteta destul de dificila;)),dar nu este chiar asa.Dupa mine pare destul de simpla...oricum o las la aprecierea voastra.Sper sa o incercati,va garantez ca merita tot efortul;)!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 500gr zahar
  • un praf de copt dizolvat cu o lingura zeama de lamaie
  • 150ml ulei
  • 600gr faina
  • cacao

 Pentru crema:

  • 2 linguri faina
  • 500ml lapte
  • 50gr unt
  • 100gr zahar
  • o lingurita zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de lapte:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de lamaie si se adauga peste compozitia de albusuri.Se pune uleiul si se amesteca din nou,dar de data aceasta cu ajutorul mixerului.Se adauga faina,se amesteca,iar ultimele se pun galbenusurile.Acum se amesteca pana ce se omogenizeaza.Se toarna trei sfert din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina.Restul compozitiei se amesteca cu cacao dupa preferinta,depinde cat de inchisa la culoare doriti sa fie.Dupa aceea turnati si compozitia cu cacao in tava.Se pune tava la cuptor timp de 30 minute,iar cand o scoateti puteti incerca proba cu scobitoarea.In timpul in care se afla checul la cuptor se prepara crema de lapte:se pune laptele la fiert,iar intr-un castron se amesteca cele 2 linguri de faina cu putin lapte rece si se toarna in lapte,fara a opri focul.Se amesteca si se pune zaharul,untul si zeama de lamaie si se amesteca intr-una(pana fierbe).Se inchide focul si se lasa la racit.


Dupa ce ati scos checul de la cuptor se lasa sa se raceasca 25-30 minute si se taie pe jumatate,iar apoi se ia fiecare jumatate si se taie la randul ei pe orizontala.Se unge partea de jos cu crema de lapte.Deasupra se poate adauga dupa preferinta frisca,ciocolata topita sau gem si se pot presara nuca sau alune macinate.La sfarsit se poate orna checul cu fructe,ornamente...(eu am pus deasupra frisca si am presarat nuca,iar la sfarsit l-am ornat cu kiwi:D)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

16.01.2012, 17:22

bun,bun

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:19

multumesc

anomisana 1

22.01.2012, 11:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat