Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 19 Ian 2017 | 393 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 200 g dovleac copt
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra:

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.


Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa dovleacului intr-o sita unde o lasi sa se scurga bine.


Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.


Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.


Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.


Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.


Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.


Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.


Torni aluatul in tava unsa cu unt.


Coci checul, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi checul sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

21.01.2017, 17:01

FloreaCorina 1

05.02.2017, 19:37

Trebuie neaparat sa-l incerc si eu!

oanapl 1

06.02.2017, 10:04

Ma bucur ca iti place FloreaCorina! Chiar e delicios si trebuie incercat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino