Chec cu gutuie

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1362 vizualizari

 

Aromat si umed . Cine vrea?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • un praf de copt
  • 3 mere gutui
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gutuie:

Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar .


Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure .


Lasam sa se raceasca .


Cand piureul este rece putem pregatim aluatul .


Separam albusurile de galbenusiri si batem albusul cu zaharul spuma tare ,adaugam galbenusurile rand pe rand amestecand continuu.


Punem deoparte mixerul si luam o lingura de lemn si adaugam in compozitie praful de copt , uleiul , faina si piureul de gutuie .


Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia in tavile de chec (2 tavi de 20 cm lungime )


Dam la cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca la 180 grade timp de 25-30 minute ( faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta ) .


 

TIPS-URI

1

se poate glazura daca asa va place

2

se pot lasa bucatele de mere mai mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

diaconta 1

12.11.2013, 15:10

ce bun langa o cafea

laura_n 1

12.11.2013, 18:33

minunat

T I M E A 1

13.11.2013, 22:10

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru