Chec cu gutuie

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 5204 vizualizari

 

Aromat si umed . Cine vrea?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • un praf de copt
  • 3 mere gutui
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gutuie:

Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar .

Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure .

Lasam sa se raceasca .

Cand piureul este rece putem pregatim  aluatul .

Separam albusurile de galbenusiri si batem albusul cu zaharul spuma tare ,adaugam galbenusurile rand pe rand amestecand continuu.

Punem deoparte mixerul si luam o lingura de lemn  si adaugam in compozitie praful de copt , uleiul , faina si piureul de gutuie .

Amestecam  prin rasturnare si turnam compozitia in tavile de chec (2 tavi de 20 cm lungime )

Dam la cuptorul preincalzit  si lasam sa se coaca la 180 grade timp de 25-30 minute ( faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta ) .

 

TIPS-URI

1

se poate glazura daca asa va place

2

se pot lasa bucatele de mere mai mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate