Rulada cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2010 | 3551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOAIE:
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un pachet cu praf de crema de vanilie
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g smantana
  • 3 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Pentru foaie:


Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.

Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.


Cat se face foaia, ne ocupam de crema:


Intr-un bol punem laptele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min. Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata, esenta si amestecam.


Cand este gata ,blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servet si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema.


In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.


Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

28.04.2010, 15:59

ce bine arata grozava 5 furculite de la mine

Julie 1

29.04.2010, 11:23

Ma bucur ca va place. Multumesc pentru voturi.

leoflori 1

29.04.2010, 14:35

arata excelent! simplu si delicat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca