Rulada cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2010 | 3406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOAIE:
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un pachet cu praf de crema de vanilie
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g smantana
  • 3 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Pentru foaie:

 Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.

Cat se face foaia, ne ocupam de crema:

Intr-un bol punem laptele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min. Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata, esenta si amestecam.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servet si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema.

In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.

Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de vanilie-0
Rulada cu crema de vanilie-1
Rulada cu crema de vanilie-2
Rulada cu crema de vanilie-3
Rulada cu crema de vanilie-4

COMENTARII (8)

nadina73

nadina73 1

28.04.2010, 15:59

ce bine arata grozava 5 furculite de la mine

Julie

Julie 1

29.04.2010, 11:23

Ma bucur ca va place. Multumesc pentru voturi.

leoflori

leoflori 1

29.04.2010, 14:35

arata excelent! simplu si delicat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!