Chec cu iaurt, lămâie și cireșe

de Panacris in Prajituri, 30 Mai 2013 | 4135 vizualizari

 

Un chec super fain, umed și gustos!

 

INGREDIENTE

  • iaurt 500 ml,
  • oua 4 bucăți,
  • unt 250 g,
  • zahăr tos 16 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • praf de budincă cu aromă de lămâie 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde.
  • cireșe,
  • praf de scorțișoară.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt, lămâie și cireșe:

Ouăle, iaurtul, zahărul tos, zahărul vanilinat și untul topit se bat energic cu mixerul. După ce s-au înglobat ingredientele, se adaugă făina cernută, praful de budincă, împreună cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează aluatul. Se toarnă într-o formă de chec, se adaugă cireșele dezosate, se pudrează cu zahăr vanilinat și scorțișoară, apoi se pune în cuptorul preîncins, la foc mediu cca. 50 de minute.

După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în formă și se pudrează cu zahăr praf după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt, lămâie și cireșe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Anett 1

30.05.2013, 23:10

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:26

Sper ca mai ai o felie din minunatia asta si pentru intarziati.

Tabita _ 1

02.06.2013, 15:12

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Chec mulino bianco